2023 Yılı Ticaretin Kolaylaştırılması Konusunda Bölgesel Farkındalık Toplantısı, Bölge Müdürlüğümüzce Ege İhracatçılar Birliğinde düzenlendi

07 Haziran 2023

2023 yılı Ticaretin Kolaylaştırılması Bölgesel Değerlendirme Toplantısı; Bölge Müdürlüğümüz tarafından Ege İhracatçılar Birliğinin ev sahipliğinde 26 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşmiştir.
Toplantıya Bölge Müdürümüz Sayın M. Enver Kök, Uluslararası Antlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Elçin Edis, Ticaretin Kolaylaştırılması Şeffaflık Çalışma Grubu Eşbaşkanı Sayın Sercan Bahadır, Bölge Müdür Yardımcılarımız, Gümrük Müdürlerimiz, Şube Müdürlerimiz, Ticaret Uzmanları ve diğer gümrük görevlilerimiz katılmıştır.
Ayrıca, toplantıya İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçılar Birliği, İl  Tarım ve Orman Müdürlüğü, TCDD, İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği, İzmir Veteriner Sınır Kontrol Müdürlüğü, Deniz Nakliyecileri Derneği, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği, UKAT, UND, İzmir Deniz Ticaret Odası, TOBB UND, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Aliağa Ticaret Odası ve Gümrük Müşavirlik Firma  temsilcileri katılmıştır.
Toplantıda, Bölge Müdürümüz M. Enver Kök tarafından Bölgemizdeki Ticaretinin Kolaylaştırılması araçlarına ilişkin bilgilendirme yapıldıktan sonra toplantıya kamu ve özel sektör temsilcilerinin yaşanan sıkıntılara ve taleplerine ilişkin görüş ve çözüm önerilerinin paylaşılmasıyla devam edilmiştir.