Dünya Gümrük Günü Etkinlikleri Kapsamında Atatürk Anıtına Çelenk Koyma, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Töreni

26 Ocak 2022

 
Dünya Gümrük Örgütüne (DGÖ) üye ülkelerce, her yıl 26 Ocak günü Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevesinde, ülkemizin de üye olduğu ve 183 üye ülkesi bulunan Dünya Gümrük Örgütü tarafından 2022 yılı teması “Veri Kültürünü Benimseyerek ve Veri Ekosistemi Oluşturarak Gümrükte Dijital Dönüşümün Arttırılması” olarak belirlenmiştir.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında; 26 Ocak 2022 Çarşamba günü Bölge  Müdürümüz Sayın M. Enver Kök ve İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği tarafından, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk Konulmuş, İstiklal Marşı Okunması ve Saygı Duruşu töreni gerçekleştirilmiştir. Sayın Bölge Müdürümüz, g
ümrük görevlisi olmanın zorluğu ve sorumluluklarımızın ağırlığı yanında, ülkemiz ve toplumumuz için bir o kadar da önemini ve değerini hatırlatan bu değerli günde ülkemizin dört bir yanında görev yapan gümrük görevlilerimizin, dünya gümrük ailesinin, meslektaşlarımız gümrük müşavirlerinin ve gümrük hizmeti üretmeye destek olan kurum ve kuruluşların çalışanlarının, Dünya Gümrük Günü’nü kutlamıştır.